GRELNA FOLIJA ZA TALNO, STROPNO IN STENSKO OGREVANJE

Grelna folija CALEO je sodoben sistem za ogrevanje, namenjen za novo grajene hiše in stavbe ali prostore v fazi obnove, adaptacije.

Zasnova folijskega ogrevanja je primerna kot osnovni, primarni ali kot dodatni način ogrevanja.

UPORABA GRELNE FOLIJE:
TALNO OGREVANJE,
STENSKO ALI STROPNO OGREVANJE.

Zaradi posebno tanke grelne plasti, le 0,38mm je nameščanje grelne folije CALEO enostavna in pri nameščanju grelne folije ni treba izvajati večjih dodatnih-gradbenih posegov.

GRELNA FOLIJA IN TALNO OGREVANJE

Torej, če se odločimo, da bomo grelno folijo uporabili kot talno ogrevanje, preprosto ob menjavi starih talnih oblog pod nove namestimo izolacijsko peno, na izolacijo položimo grelno folijo CALEO. S tem ne bomo dvignili ravni ( višino tal ) saj je grelna folija CALEO tanka le 0,38mm, tako se izognemo večjim gradbenim posego, kar pri klasičnem vodnem talnem ogrevanju ni mogoče

STROPNO ALI STENSKO OGREVANJE Z GRELNO FOLIJO 

Za stropno in stensko ogrevanje pa uporabimo grelno folijo CALEO – 150W m². Folija je široka 30 cm in tanka 0,38 mm, kar je standard za osnovno aluminijasto konstrukcijo za suhomontažne stropove in pregradne stene.

Če si ogledamo sliko lahko vidimo, da grelno folijo CALEO namestimo, pritrdimo med suhomontažno aluminijasto konstrukcijo nad izolacijo (tervolom). Nato konstrukcijo zapremo z mavčnimi ploščami (gips ploščami) toplota se prenaša iz sprednje strani grelne folije na sprednjo stran mavčne plošče, ki so ogreje do 45°C do 50°C .

PREDNOSTI FOLIJSKEGA OGREVANJA

✔  Nizki investicijski stroški
✔  Varčno in ekonomično delovanje 
✔  Obnovljivi viri (ob izgradnji sončne elektrarne, možnost brezplačnega ogrevanja)
✔  Enostavna uporaba (upravljanje preko termostatov, ki so lahko s funkcijo WIFI)
✔  Optimalno izkoriščen prostor (ni vidnih radiatrojev, ki bi zasedali prostor)
✔  Modernejši izgled (ni vidnih ogrejevalnih virov)
✔  Ogrevanje primerno za alegike in asmatike (ne dviguje prahu in ne izsuši zraka)
✔  Ni potrebnih dodatnih prostorv (kurilnice)
✔  Ogrevanje, ki je prjazno do uporabnika (nasprotno od kurvanje na trda goriva)

ZAKAJ JE UČINKOVITOST GRELNE FOLIJE CALEO BOLJŠA OD KATERE DRUGE GRELNE FOLIJE ?

Sedem let je nastajala izboljšava, posodobitev grelne folije CALEO z sodelovanjem inženirjev iz Japonske in Južne Koreje ter Evrope.

Kar je privedlo, do patentirane tehnologije CNT- OGLJIKOVE NANO CEVI, ki jo nobenemu drugemu proizvajalcu ni uspelo razviti.

Grelna folija in CNT tehnologija pripomore k večji učinkovitosti, varčnosti, in varnosti

STANDARDNA GRELNA FOLIJA

GRELNA FOLIJA CALEO

GRELNA POVRŠINA

OBSEG OGREVANJA

LAMINACIJA

SESTAVA GRELNEGA DELA

ŠIRINA HLADNEGA DELA

TOKOVNA OBREMENITEV  BAKRENEGA DELA

IZKRISTEK

HITROST PRENOSA TOPLOTE

ŽIVLJENSKA DOBA

80%

SAMO NA OGREVALNEM DELU

2 X PET + EVA

STANDARDNI KARBONSKI GRELEC

15 mm

 6A

98 %

POVPREČNO

RAZLIČNO OD PROIZVAJALCA

92%

OGREVANJE ČEZ CELOTNO POVRŠINO

4 X PET + EVA

CNT TEHNOLOGIJA (CARBON NANO TUBE)

10 mm

8A 

99,8 %

HITREJŠA ZARADI VEČJE GRELNE POVRŠINE

TRAJNO 

TEHNIČNA SESTAVA GRELNE FOLIJE

Grelna folija CALEO je sestavljena iz bakrenih vodnikov-žic. Bakreni vodniki so pritrjeni na patentiran ogljikov grelni element CNT s trapezoidno srebrno mrežo. Električna upornost,ki se pojavi med dvema prevodnikoma, zagotavlja segrevanje na optimalno temperaturo, odvisno od moči oz. vrste ogljikovega ogrevalnega elementa folije. Grelna folija prenese toploto s prevodnostjo na tla, strop ali steno.

Nova generacija grelne folije CALEO je sestavljena iz petih plasti in štirih glavnih komponent. Proizvodnja teh komponent je izdelan iz skrbno izbranih in zdravju prijaznih surovin! Kar je dokazano s certifikati.

Visoka kakovost laminiranih plasti je pogoj za kvalitetno proizvodnjo trdnega končnega produkta. Kakovost surovin in nanotehnološkega nanašanja je skrivnost pri doseganju največje kalitete.

 1. Površina za prenos toplote
 2.  Posebna PET-EVA izolacija in sloj laminacije
 3. Ogrevalni element CARBON-SILVER in bakreni vodnik visoke kvalitete
 4. Posebna PET-EVA izolacija in sloj laminacije
 5. PET nosilna plast je električni izolator in mehanska zaščitna površina (zaščita za točkovne obremenitve)
Prikaz sestave grelne folije caleo

STENSKI IN STROPNI NAČIN OGREVANJA

Stenski in stropni sistemi ogrevanja s Caleo grelno folijo. odlično, moderno, zdravo površinsko ogrevanje v kombinaciji z suhomontažnimi gradbenimi materiali.Ena iz med najhitreje izvedljivih ogrevalnih rešitev. V kombinaciji z suhomontažnimi mavčnimi ploščami-gips ploščami. Za uporabo grelne folije ne potrebujemo posebnih pritrdilnih nosilcev. Za stropno ogrevanje uporabimo CALEO-160, kar popolnoma ustreza sodobnim gradbenim konstrukcijam in zahtevam. Za doseganje zadostne ogrevalne zmogljivosti potrebujemo pokritost s folijo od 40 do 60% stropne površine.​

STENSKI IN STROPNI NAČIN OGREVANJA


Za talno ogrevanje grelno folijo namestimo neposredno pod talno oblogo, Laminat, parket, vinil, ali pod estrih. Zaradi tanke (0,38 mm) debeline grelne folije ne zvišamo višino tal oz. ne rabimo zniževati, razbijati talne osnove. Za talno ogrevanje lahko izbiramo grelno folijo CALEO 80-130.

Čas ogrevanja oz delovanja grelne folije, da se toplota akumolira skozi talne obloge je le nekaj minut.

OBNOVLJIVI VIRI ENERGIJE

Tako kot vsi BVF izdelki se lahko CALEO ogrevalni sistem združuje z obnovljivimi viri energije. Sistem je možno priklopiti na sončno, solarno energijo,Več informacij o naših solarnih panelnih sistemih nas kontaktirajte.

BREZ VZDRŽEVANJA

Grelna folija CALEO ne zahteva vzdrževalnih servisov. Grelna folija se lahko uporablja takoj po vgradnji / namestitvi. Zunanja vplivanja na Caleo grelno folijo ne vplivajo zaradi dobre izolacije (npr.Vlaga skozi beton, vodovodna napeljava itd.). Ob koncu ogrevalne sezone se ogrevalni sistem lahko izklopi z enostavnim pritiskom na termostat.​

NOVA TEHNOLOGIJA

Najnovejši folijsko ogrevanje s tehnologiji BVF-CALEO, ki izpolnjuje vse evropske zahteve in standarde, je učinkovitejši in varnejši v primerjavi s klasičnimi električnimi ogrevalnimi folijami ali navadnem vodnem sistemu. Najdaljša garancija CALEO ogrevalne folije 5 + 5 let, življenjska doba grelnih folij Caleo je praktično doživljenska.​

ZELENA ENERGETSKA UČINKOVITOST

Sistem talnega ogrevanja CALEO je idealen za ogrevanje vseh vrst stavb Lahko se namesti neposredno pod talno oblogo. Folijski ogrevalni sistemi Kombinacija z nočnim tokom in izgradnjo sončne elektrarne zagotavlja, da lahko grelno folijo uporabite še bolj ekonomično.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

  Posredovane osebne podatke bomo hranili in uporabili za pripravo odgovora na posredovano sporočilo.

  DRUGI PRODUKTI

  GRELNE KABLI

  Stroškovno učinkovita rešitev za izdelavo sistemov za ogrevanje tal "toplotne skladiščenje", grelni kabli nameščeni v sloj betonske podlage. Hitro in enostavna namestitev. Grelni kabel lahko enostavno pritrdite na betonsko ojačitveno jeklo, armaturne mreže ali na tovarniške montažne tirnice.

  Talna mrežica za ogrevanje h-mat bvf

  GRELNE MREŽE

  Je hitro in enostavno rešitev za talno ogrevanje ali vzdrževanje minimalne temperature v hladnih prostorih, odvisno od izbire moči. Talna mreža je primerna za vgradnjo v lepilo za ploščice, pod talne ploščice, pomembno je, da ne povzroči dvigovanja tal. Prav tako jo lahko vgradimo v nivojsko betonsko plast, estrihe, sintetične smole, plastike...

  PAMETNI WIFI TERMOSTATI

  Nadzor temperature preko pametnih telefonov , 16A termostat z zunanjimi senzorji....

  TERMOSTATI

  16A Dvojni senzorski termostati, ki so namenjeni nadzoru električnega talnega in IR, infrardečega ogrevanja.

  GRELNE KABLI ZA ODZUNAJ

  Odstranjevanjem, odtajanje ledenih tal, spolzkih površin okoli hiše. Odmrzovanje cevi, žlebov, ramp, avtomobilskih tlakovcev, pločnikov