ELEKTRIČNO TALNO OGREVANJE

Električno talno ogrevanje je grelni sistem namenjen ogrevanju vseh vrst talnih oblog, ki so namenjena za talno ogrevanje. Prednosti električnega talnega gretja so nizki investicijski stroški, enostavna izvedba talnega gretja ter delovanje brez vzdrževanja. Termostat za talno gretje hitro in natančno uravnava temperatura v vseh prostorih.

Hiša ali stanovanje ni zgolj stavba, ki zahteva ogrevanje, temveč dom, v katerem se morate počutiti dobro, prijetno . Električno talno ogrevanje ogreje prostor enakomerno in prijetno. 

Pri ogrevanju je pomembna varnost, udobje, tiho delovanje in predvsem nizki stroški ter dolga življenjska doba grelnih sistemov. 

Inovativni izdelki namenjeni za električno talno ogrevanje našega podjetja BVF vam zagotavljajo najvišjo raven kakovosti ter udobja. BVF izdelki za električno
talno gretje so varčni sistemi ogrevanja, če pa se odločite za samooskrbo z energijo( sončna elektrarna)
pa lahko uvrščamo električno ogrevanje kot brezplačno zdravo ogrevanje, brez onesnaževanje okolja. V obeh primerih govorimo o ekonomičnem ogrevanju.

TALNO ELEKTRIČNO OGREVANJE JE ZDRAVO OGREVANJE

Ni dvigovanja prahu, saj ogrevanje ne dela na principu konvekcije Talno ogrevanje, grelna mreža, folija ali žica segreva tla s tem se preprečuje nastanek vlažnih sten in vlažnih kotičkov v prostoru

PRAKTIČNO OGREVANJE

Talno ogrevanje je nevidno in ne ovira namestitve pohištva. Ne vsebuje gibljivih delov, ki bi se lahko obrabili. Edini vidni del je termostat in vsi modeli termostatov za talno ogrevanje ustrezajo trenutnim trendom in standardom.

ELEKTRIČNO TALNO GRETJE KOT OSNOVNO ALI DODATNO GRETJE

Električno talno gretje je možno uporabiti kot primarni vir ogrevanja ali kot dodaten vir ogrevanja

TALNO GRETJE IN PRIMARNO OGREVANJE 

Če se želi električno talno gretje uporabiti kot primarni vir gretja se mora izbrati večja moč grelnih elementov, ter pokritost talnih površin z grelnimi elementi mora biti vsaj 70 % do 80 %

ELEKTRIČNO TALNO OGREVANJE KOT DODATNO OGREVANJE

Z manjšo močjo grelnih elementov ( grelna mreža, grelni kabel, grelna folija… ) in manjšo pokritostjo talnih oblog se lahko talno ogrevanje uporablja kot dogrevanje. Najpogostejša uporaba to vrstnega načina ogrevanja se koristi za ogrevanje tal v  kopalnici. Kjer z drugimi grelnimi sistemi električnimi radiatorji ali IR paneli ogrevamo prostore, električno talno ogrevanje pa je namenjeno ogrevanju tal za prijetnejši občutek in boljše obdobje. 

GRELNI ELEMENTI ZA TALNO OGREVANJE

Grelna mreža namenjena za namestitev pod KERAMIKO, MARMOR, KAMEN, lahko se namesti tudi pod estrih.

Grelna folija CNT smart se lahko uporabi za ogrevanje suho-montažnih talnih oblog, LAMINAT, PARKET, VINIL.

PREVERITE TUDI

UGODNO IN UDOBNO OGREVANJE

Talno ogrevanje je nizko temperaturno sevalno ogrevanje, ki ima prednost zaradi velike grelne površine kot ogrevanje z radiatorja pri višji temperaturi. Talno ogrevanje je nepogrešljiv del sodobne kopalnice ali dnevne sobe.

PAMETNO UPRAVLJANJE ELEKTRIČNEGA TALNEGA OGREVANJA

Termostat z dvojnim senzorjem je namenjen grelni mreži BVF H-MAT, preprosto rokovanje, programiranje po željah uporabnika možen dostop, upravljanje preko pametnih naprav. Termostat BVF nadzira optimalno temperaturo tal (talni senzor), medtem, ko vgrajen senzor (zrak) uravnava želeno sobno temperaturo.

4 PREDNOSTI TALNEGA OGREVANJA-Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja

Sistemi za talno ogrevanje so cenovno dostopni (grelna mreža, grelna folija, grelni kabel)

Predstavljajte si prah, hrup, čiščenje, dolgo izvajanje del… Prav noben si tega ne želi! Zato je električno talno gretje rešitev, saj grelno folijo ali grelno mrežo enostavno namestimo pod talno oblogo, brez fizičnega poseganja v tlak.

Dolga življenjska doba delovanja in garancija.

Ko se kurilna sezona zaključi enostavno izklopimo ogrevanje brez večjih fizičnih zahtev, znanja. Za brezhibno delovanje ni potrebnih letnih pregledov in servisov.

IZDELKI ZA TALNO OGREVANJE

GRELNE KABLI

Stroškovno učinkovita rešitev za izdelavo sistemov za ogrevanje tal "toplotne skladiščenje", grelni kabli nameščeni v sloj betonske podlage. Hitro in enostavna namestitev. Grelni kabel lahko enostavno pritrdite na betonsko ojačitveno jeklo, armaturne mreže ali na tovarniške montažne tirnice.

Talna mrežica za ogrevanje h-mat bvf

GRELNE MREŽE

Je hitro in enostavno rešitev za talno ogrevanje ali vzdrževanje minimalne temperature v hladnih prostorih, odvisno od izbire moči. Talna mreža je primerna za vgradnjo v lepilo za ploščice, pod talne ploščice, pomembno je, da ne povzroči dvigovanja tal. Prav tako jo lahko vgradimo v nivojsko betonsko plast, estrihe, sintetične smole, plastike...

PAMETNI WIFI TERMOSTATI

Nadzor temperature preko pametnih telefonov , 16A termostat z zunanjimi senzorji....

GRELNA FOLIJA

Ta ekstra tanka tehnologija se uporablja predvsem za ogrevanje laminatov in parketnih talnih oblog.

GRELNE KABLI ZA ODZUNAJ

Odstranjevanjem, odtajanje ledenih tal, spolzkih površin okoli hiše. Odmrzovanje cevi, žlebov, ramp, avtomobilskih tlakovcev, pločnikov

Način ka