Piskotki

PRAVNA PODLAGA:

Podlaga za obvestilo je novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati s 15. 1. 2013. Zakon je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

KAJ SO PIŠKOTKI ?

 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;

ŽIVLJENJSKA DOBA PIŠKOTKOV;

vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

 

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

 

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. 

 

Piškotki so namenjeni boljšemu delovanju spletnih aplikacij in tako se v piškotke lahko beležijo vaše nastavitve, preference, informacije o prijavi uporabnika in drugo.

 

Piškotki so tako potrebni za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri zbiranju statistik o obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika in drugo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.

 

Nekateri piškotki so tako nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali shranijo le, če se tem strinjate. V splošnih pogojih so napisana tudi navodila, kako lahko posamezne piškotke odstranite s tem, da sledite povezavam navedenih v pogojih.

 

V primeru, da imate na vašem brskalniku že hranjene piškotke bodo po zavrnitvi ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti piškotka bodo le ti tudi odstranjeni.

 

Piškotki Google Analytics

 

Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.

 

V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.

 

Pogoje uporabe si lahko preberete tukaj.

 

Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov

 

Google Analytics račun je nastavljen tako, da bodo vaši podatki izključeni iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.

 

S klikom na gumb se strinjate z zgornjimi pogoji in dovolite hranjenje piškotkov. Zato, da bo vaša nastavitev obveljala dlje časa bomo hranili piškotek AllowanceCookie, ki hrani informacijo ali ste pogoje sprejeli ali ste jih zavrnili in bo veljaven za obdobje 5 let.

 

OSTALI PIŠKOTKI

__utma: Parameter za vodenje statistik ogleda strani 2 leti GOOGLE

 

__utmb: Parameter za vodenje statistik ogleda strani 30 minut GOOGLE

 

__utmc: Parameter za vodenje statistik ogleda strani na koncu seje GOOGLE

 

__utmz: Parameter za vodenje statistik ogleda strani6 mesecev 6

mesecev GOOGLE

 

__utmv: Analitični piškotek za shranjevanje spremenljivk po meri 2 leti GOOGLE

 

Piškotki BVF.SI

 

_sp_id.7b0d : omogoča delovanje spletne strani (trajanje: do konca seje)

_sp_ses.7b0d: : omogoča delovanje spletne strani (trajanje: do konca seje)

cookieconsent_status: dismiss: traja 1 leto:Se strinjam za piškotkebvf.si

 

DISTRIBUTER ZA SLOVENIJO:
100jko D.o.o
Tržaška c. 67a, 2000 Maribor
SI19348487
Tel: 041/558-612
Tel:041/219-074

INFO@BVF.SI

INFO@DOMINOGREVNAJE.SI

O nas